Bibliotheek Maas en Peel, Beesel en Peel en Maas

“RoRo is onze ICT-afdeling op afstand!”

In de afgelopen jaren maakte de Bibliotheek Maas en Peel flinke sprongen op IT-gebied. Interimdirecteur Inge van Dongen maakt het van dichtbij mee: “Sinds een aantal jaren zijn we zelf verantwoordelijk voor alle IT-faciliteiten voor onze bezoekers en medewerkers. Een behoorlijke taak als je kijkt naar de omvang van deze faciliteiten.”

 Alles digitaal

“Verspreid over zes vestigingen hebben we tientallen digitale werkplekken voor onze bezoekers en medewerkers. Ruim twintig basisscholen hebben op afstand toegang tot ons systeem. Verder kun je in onze digitale omgeving e-books, kranten en tijdschriften lezen. En wat dacht je van muziek luisteren of een digitale cursus volgen? Deze voorzieningen staan allemaal in verbinding met ons IT-netwerk. Dáár kun je wel een doorgewinterde ICT-afdeling bij gebruiken, zou je denken. Die ICT-afdeling vonden we in RoRo. ”

Korte lijnen

“Eerder hielp RoRo alleen onze vestiging in Beesel uit bij automatiseringsvragen. Tegenwoordig is RoRo onze ICT-afdeling op afstand. De lijnen met RoRo zijn kort, ondanks het feit dat RoRo voornamelijk op afstand voor ons werkt. Hierdoor kent het team van RoRo onze medewerkers en onze werkwijze door en door. Dat voelt heel vertrouwd. Over korte lijnen gesproken: binnenkort gaat RoRo ook met een andere bibliotheek samenwerken. Door kennis uit te wisselen kunnen we elkaars dienstverlening dan nog een extra kwaliteitsimpuls geven!”